Verzending, levertijd en cadeauverpakking

Levertijd en verzendkosten:

De meeste van onze producten worden op bestelling gemaakt. Dit heeft te maken met het feit dat wij zoveel kleuren aanbieden in combinatie met zoveel maten, dat het vrijwel onmogelijk is om dit allemaal op voorraad te hebben liggen. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een naam of kreet op het artikel te laten borduren. Dit alles zorgt voor een iets langere levertijd dan je misschien gewend bent.
Je ontvangt de bestelling doorgaans binnen 3-5 werkdagen na betaling

Wij hebben ons inmiddels aangepast aan de Corona situatie maar bij de vervoerders kan de levertijd nog wel eens oplopen. Wij vragen hiervoor jouw begrip. Mocht je het artikel sneller nodig hebben, of voor een bepaalde datum, of is jouw bedrijf op zaterdag gesloten, dan kun je dat aangeven in het opmerkingenveld van de bestelling of ons even mailen.

Artikelen die uit voorraad leverbaar zijn, zullen in de regel sneller worden geleverd. Bestellingen worden altijd in 1x verstuurd dus de langste levertijd geldt.
(NB In de zomermaanden en tijdens feestdagen kunnen bestellingen wat langer in beslag nemen)

De bijdrage in de verzendkosten met bestemming Nederland is slechts €4,95 per bestelling.

Wat achtergrondinformatie bij onze verzendkosten:

  • De verzendkosten liggen rond de €10 (of hoger) voor onze pakketten. Dit heeft te maken met het feit dat wij volumineuze pakketten versturen, waar vervoerders helaas steeds hogere prijzen voor vragen. Wij betalen dus meer voor de pakketten dan wat wij aan jouw als klant doorberekenen.
  • Géén gratis verzending is een keuze: wij houden het bestelproces graag transparant voor onze klanten. Bij sommige bedrijven lijkt het of er geen verzendkosten worden berekend, maar dan zit het in de aankoopprijs verwerkt. Vandaar dat bij ons de verzendkosten apart vermeld worden. De reden dat wij met DHL werken, is omdat zij onze pakketten voor een redelijk tarief kunnen versturen. Andere vervoerders zoals bijv Post.nl brengen hiervoor een hoger tarief in rekening waardoor onze klanten duurder uit zijn en dat willen wij natuurlijk niet. Voor ons is het dus een bewuste keuze om met DHL te werken omdat dat in het voordeel is van de klant.

Rembourszendingen zijn ook mogelijk en kosten €25,= . Rembourszendingen kunnen een iets langere levertijd in beslag nemen.

Bijdrage in verzendkosten naar diverse bestemmingen :
Voor leveringen naar België bedragen de verzendkosten €8,95.
Voor leveringen naar Duitsland en Luxemburg bedragen de verzendkosten €13,25.
Voor leveringen naar Frankrijk en Groot Brittannië bedragen de verzendkosten €27,95.
Voor leveringen naar Spanje en Italië bedragen de verzendkosten €42,50.
Voor leveringen naar Oostenrijk bedragen de verzendkosten €21,=.

Indien het afleveradres buiten een van deze landen is kun je de verzendkosten bij ons opvragen via [email protected].
Verwachtte verzendtijd binnen Europa is 6-12 werkdagen.Uiteraard is het bovenstaande een indicatie van onze vervoerder en kunnen wij jou op basis van deze gegevens geen garantie verlenen t.a.v. de bezorgingstermijn.

Gereedmelding van jouw bestelling en vervoerder
Op de dag dat jouw bestelling gereed is, zullen wij je dit per email laten weten, meestal aan het einde van de dag. Wij bieden jouw bestelling die dag aan bij de vervoerder. Over het algemeen wordt het pakket dan binnen 1-2 dagen (in Nederland&België) bij je afgeleverd.

Het verzenden van de producten geschiedt (in de meeste gevallen) dmv pakketdienst DHLforyou (en via DHL Europlus als naar een bedrijfsadres gaat). Deze keuze heeft te maken met het formaat van onze producten. De DHL neemt als vervoerder ook grotere pakketten aan zonder extra toeslag.

DHLforyou procedure
De zendingen worden aangeboden binnen een tijdvak van 4 uur welke beschikbaar wordt gemaakt de dag van levering. Wanneer een zending niet kan worden afgeleverd ontvangt de geadresseerde een kaartje in de bus, de ontvanger kan vervolgens zelf een nieuwe bezorgafspraak maken. De optie zijn op dat moment een nieuwe datum en tijdvak, leveren bij een buur de volgende dag of leveren bij een servicepunt naar keuze.

Via deze link kun je jouw pakket volgen: https://www.dhlparcel.nl/nl/particulier/ontvangen

Tip voor de bezorging: Niet veel thuis? Laat je bestelling op je werk, bij vrienden of bij familie afleveren die wel thuis zijn. Je kunt een afwijkend afleveradres ingeven. KidZ ImpulZ stuurt je de avond vóór de verzending bericht per mail zodat je weet wanneer de bestelling wordt aangeboden.

Verpakking van onze artikelen:
Onze producten zijn vaak zeer volumineus en worden verpakt in dozen. De dozen kunnen hierdoor ook zeer groot zijn. In het verleden verpakten wij de artikelen in plastic zakken, maar onze vervoerder staat dit helaas niet meer toe. NB wij adviseren om de doos voorzichtig te openen en niet met schaar of mes, want het risico bestaat dat je in het artikel snijdt.

Verzendingen per post.nl
Zendingen die in een enveloppe passen (zoals hoezen, banden, feed'n sleeps en luieretuis) verzenden wij als brievenbuspakketje. Wij vragen een bijdrage in de portokosten van €3,95 Meerdere hoezen of banden wordt door de post.nl gezien als een pakketje en moeten dus door ons ook zo gefrankeerd worden.

Cadeauverpakking
Het is best lastig om onze (meestal grote) artikelen goed in te pakken in papier, dat wordt niet netjes. Daarom ontwikkelden wij grote oranje cadeauzakken met KidZ ImpulZ logo waar de artikelen in verpakt worden. Ook onze cadeauzakken zijn duurzaam want ze zijn gemaakt van een stof (non woven), met een trekkoord aan de bovenzijde. Hierdoor zijn ze ideaal om te hergebruiken als opbergzak voor speelgoed of andere zaken.
Er komt een (leeg) cadeaukaartje bij waarop je zelf een tekst kunt aangeven.
Mocht er een tekst op het kaartje moeten komen, geef dit dan duidelijk aan in het opmerkingenveld.