Hoe kiezen tussen het speelkleed en het buitenspeelkleed?

Vind hier meer informatie over het speelkleed en het buitenspeelkleed en informatie over de belangrijkste verschillen

Leuk dat je overweegt om bij ons een speelkleed of buitenspeelkleed te bestellen. Waarschijnlijk heb je alle informatie op de website al gelezen? Hierbij nog wat meer informatie want het blijkt dat klanten daaraan behoefte hebben.

speelkleed

Speelkleed is gemakkelijk op te vouwen, op te bergen en mee te nemen

Onze speelkleden zijn zo gemaakt dat een kleintje er makkelijk op kan rollen, spelen en leren zitten. Daarnaast zijn ze zo gemaakt dat je ze ook gemakkelijk op kunt bergen en mee kunt nemen (er is zelfs een handige opbergtas, een speciale shopper voor ontwikkeld). Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld matrasjes die gemaakt zijn van schuim (zoals je vaak op kinderdagverblijven ziet). Vaak leggen ouders kussens neer met daaroverheen een dun speelkleed met als gevolg dat uitglijden voor ouders en kind op de loer liggen en het kind toch altijd net naast het betreffende kussen valt.

speelkleed

Speelkleden ontwikkeld vanuit eigen ervaring

Daarom ontwikkelde KidZ ImpulZ speelkleden die lekker dik en zacht zijn, goed blijven liggen en toch ook makkelijk opvouwbaar/op te ruimen. Ontwikkeld vanuit eigen ervaring omdat wij zelf ook te maken hadden met een houten en stenen vloer en een kindje wat wil leren zitten en kruipen.

Grote speelkleden

Met deze speelkleden heeft een kindje een enorme oppervlakte (van 120*120 cm tot wel 200*250 cm) waarop ze kunnen kruipen en spelen. De speelkleden zijn gevuld met 400 grams stevig vlies en zijn gemaakt van nylon. Ook de nylon is een lekkere dikke, wat stugge stof die extra dikte en stevigheid geeft aan het kleed. Doordat kinderen een stuk lichter zijn dan wij, voelt het speelkleed voor hen veel zachter aan dan als wij er zelf op gaan liggen. Je kunt de vulling en dikte vergelijken met een wat dikker boxkleed (en die ligt tenslotte ook op een houten plank…).

speelkleed

Baby Speelkleed

Natuurlijk wil je niet dat een baby zijn hoofd bezeerd. Anderzijds moet je je ook realiseren dat leren kruipen, rollen, zitten en uiteindelijk lopen gepaard zal gaan (en moet gaan) met vallen en opstaan ;-)!

Aan ouders (en KidZ ImpulZ) de taak om dat zo veilig mogelijk te laten gebeuren, maar je ook realiseren dat enige "frustratie” bij het kind het leerproces alleen maar versnelt.

speelkleed

Het buitenspeelkleed versus het normale speelkleed

Beide kleden zijn vrijwel identiek, allebei gevuld met vlies, alleen heeft het buitenspeelkleed een bysonil onderlaag (dik zeil) en is het normale speelkleed aan beide kanten van nylon. Ze zijn dus beiden even zacht/dik. Het normale speelkleed is tweezijdig bruikbaar (allebei de kanten zijn van nylon) en is in 2 kleuren te maken. Nylon wordt daarentegen iets sneller vies dus als je het speelkleed veel buiten gebruikt (modder, grint, nattigheid) is een buitenspeelkleed handiger. Het Buitenkleed is wel iets stugger (bij het opvouwen) omdat het bisonyl een stugger materiaal is dan nylon en het buitenspeelkleed is iets zwaarder.

Overeenkomsten speelkleed en buitenspeelkleed

De kleden zijn op zich waterdicht (alleen de bij de stikgaatjes kan er water binnen komen maar dat is geen probleem. We adviseren alleen niet om het kleed buiten in de regen te laten liggen). Beide kleden zijn goed afneembaar. Op de website vindt je allerlei onderhoudstips. De kleden zijn prima geschikt om op te leren kruipen, zacht en toch een beetje stug.

Mocht je zelf een hele gladde vloer hebben, kun je er altijd een anti slip kleedje onder leggen. De onderzijde van het buitenspeelkleed is misschien marginaal iets gladder (zeil) dan van het normale speelkleed (nylon) maar heel veel maakt het niet uit.

speelkleed

Welk formaat (buiten)speelkleed is goed voor mij?

Een goede tip om jouw ideale formaat voor het speelkleed te bepalen is om het formaat van het speelkleed of buiten speelkleed even uit te spreiden op de grond van jouw kamer of tuin met kranten. Zo krijg je direct een heel goed beeld wat er past in jouw huis of tuin.

Als je van plan bent het kleed vaak mee te nemen naar park, strand of familie, dan is misschien een formaat M of L voor jou praktischer dan een XL want hoe groter het kleed, hoe zwaarder.

Levertijd speelkleden, en tekst of naam op jouw speelkleed

Op zowel het speelkleed als het buitenspeelkleed kun je een naam of een leuke tekst laten borduren. De tekst komt schuin in één van de hoeken. Dit maakt een speelkleed ook een fantastisch kraamkado (wat héél erg lang mee gaat). Klik hier voor meer informatie en voorbeelden.

Onze levertijd is 2-4 werkdagen. heb je hem voor een bepaalde datum nodig, bijvoorbeeld ivm een vakantie, laat het ons dan weten dan kunnen wij er rekening mee houden.

Kleuren en staaltjes

Als de juiste kleur belangrijk voor je is, kun je bij ons een staaltje opvragen. Klik hier voor alle kleurkaarten.

Soms vragen klanten ons: welke kleur is nu besmettelijker? Het belangrijkst is dat je de kleur kiest die je zelf mooi vindt of die goed past bij jouw interieur. Uiteraard zijn de kleuren wit, de pastels en lime wat besmettelijker dan donkerdere kleuren. En op donkere kleuren zie je eerder witte vlekken (bijvoorbeeld kleine spuugvlekjes) en op lichtere kleuren zie je sneller een donkere vlek of veeg. Fellere kleuren zoals aqua, paars, rood, muisgrijs, fuchsia, zand, kobalt en zomer- en olijfgroen zijn vaak gemakkelijke kleuren.

En als je het kleed buiten gebruikt zullen donkere kleuren sneller warmte aan nemen dan lichtere kleuren. Sowieso adviseren wij om je kindje (en dus ook het speelkleed) nooit in de felle zon maar altijd in de schaduw te leggen. Realiseer je dat alle stoffen uiteindelijk warm worden in de zon en nylon is daarop geen uitzondering

Onze speelkleden zijn heel duurzaam

Het is misschien een hele aanschaf, dat begrijpen wij heel goed. Maar het speelkleed is heel erg duurzaam want het is gemaakt van oersterk materiaal. Dus is jouw kleintje te groot geworden voor het speelkleed, dan zijn er nog vele manieren waarop je het (buiten)speelkleed kunt en zult blijven gebruiken. Wij gebruikten het speelkleed erna nog als picknickkleed, strandkleed, of parkkleed, als bescherming onder de glijbaan en schommel, als Koningsdag-kleedje en het was natuurlijk ideaal toen er toch weer eens een kleine baby op visite kwam.

Ons eigen speelkleed ging na 12 jaar trouwe dienst eindelijk weg..... :-). Zeg nou zelf, welk item uit jouw babyuitzet zal nu zoveel jaar mee gaan

KidZ ImpulZ levert de speelkleden al ruim 16 jaar en heeft vele tevreden ouders als klant!

Beide kleden kunnen dus geschikt voor jou zijn, wij hopen dat deze informatie nuttig voor jou is geweest? Mocht je nog informatie missen, laat het ons dan weten dan voegen wij het toe.

En om je verder gerust te stellen: wij verkopen deze speelkleden al meer dan 16 jaar. Wij hebben eigenlijk alleen maar tevreden klanten (kijk maar eens op onze Kiyoh beoordelingen op de website). Wij hopen jou hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Mocht je toch nog vragen hebben, dan zullen wij deze met plezier beantwoorden. Via deze link kun je altijd contact met ons opnemen (ook in het weekend via de mail of app :-)).

 

Bing