Hoe kiezen tussen het speelkleed en het buitenspeelkleed?

Vind hier meer informatie over het speelkleed en het buitenspeelkleed alsmede de verschillen

Leuk dat je overweegt om bij ons een speelkleed of buitenspeelkleed te bestellen. Waarschijnlijk heb je alle informatie op de website al gelezen? Maar hierbij nog wat meer informatie want het blijkt dat klanten daaraan veel behoefte hebben.

Speelkleed is gemakkelijk mee te nemen

Onze speelkleden zijn zo gemaakt dat een kleintje er makkelijk op kan rollen, spelen en leren zitten. Daarnaast zijn ze zo gemaakt dat je ze ook gemakkelijk op kunt bergen en mee kunt nemen (er is zelfs een speciale shopper voor ontwikkeld). Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld matrasjes die gemaakt zijn van schuim (zoals je vaak op kinderdagverblijven ziet). Vaak leggen ouders kussens neer met daaroverheen een dun speelkleed met als gevolg dat uitglijden voor ouders en kind op de loer liggen en het kind toch altijd net naast het betreffende kussen valt.

Speelkleden ontwikkeld vanuit eigen ervaring

Daarom ontwikkelde KidZ ImpulZ speelkleden die lekker dik en zacht zijn, goed blijven liggen en toch ook makkelijk opvouwbaar/op te ruimen. Ontwikkeld vanuit eigen ervaring omdat wij zelf ook te maken hadden met een houten en stenen vloer en een kindje wat wil leren zitten en kruipen.

Grote speelkleden

Met deze speelkleden heeft een kindje een enorme oppervlakte (tot 200*300 cm groot) waarop ze kunnen kruipen en spelen. De speelkleden zijn gevuld met 400 grams stevig vlies en zijn gemaakt van nylon. Ook de nylon is een lekkere dikke, wat stugge stof die extra dikte en stevigheid geeft aan het kleed. Doordat kinderen een stuk lichter zijn dan wij, voelt het speelkleed voor hen veel zachter aan dan als wij er zelf op gaan liggen. Je kunt de vulling en dikte vergelijken met een wat dikker boxkleed (en die ligt tenslotte ook op een houten plank….).

Baby Speelkleed

Natuurlijk wil je niet dat een baby zijn hoofd bezeerd. Anderzijds moet je je ook realiseren dat leren kruipen, rollen, zitten en uiteindelijk lopen gepaard zal gaan (en moet gaan) met vallen en opstaan ;-)! Aan ouders (en KidZ ImpulZ) de taak om dat zo veilig mogelijk te laten gebeuren, maar je ook te realiseren dat enige "frustratie” bij het kind het leerproces alleen maar versnelt.

 

Het buitenspeelkleed versus het normale speelkleed

Beide kleden zijn vrijwel identiek, allebei gevuld met vlies, alleen heeft het buitenspeelkleed een bysonil onderlaag (dik zeil) en is het normale speelkleed aan beide kanten van nylon. Ze zijn dus beiden even zacht/dik. Het normale speelkleed is tweezijdig bruikbaar (allebei de kanten zijn van nylon) en is in 2 kleuren te maken. Nylon wordt daarentegen iets sneller vies dus als je het speelkleed veel buiten gebruikt (modder, grint, nattigheid) is een buitenspeekleed handiger. Het Buitenkleed is wel iets stugger (bij het opvouwen) omdat het bysonil een stugger materiaal is dan nylon en het buitenspeelkleed is iets zwaarder.

Overeenkomsten speelkleed en buitenspeelkleed

De kleden zijn op zich waterdicht (alleen de bij de stikgaatjes kan er water binnen komen maar dat is geen probleem. We adviseren alleen niet om het kleed buiten in de regen te laten liggen). Beide kleden zijn goed afneembaar. Op de website vindt je allerlei onderhoudstips: http://www.kidzimpulz.nl/service/onderhoud/. De kleden zijn prima geschikt om op te leren kruipen, zacht en toch een beetje stug.

Mocht je zelf een hele gladde vloer hebben, kun je er altijd een anti slip kleedje onder leggen. De onderzijde van het buitenspeelkleed is misschien marginaal iets gladder (zeil) dan van het normale speelkleed (nylon) maar heel veel maakt het niet uit.

Levertijd speelkleden, borduurtekst en staaltjes

Beide kleden kunnen dus geschikt voor jou zijn, wij hopen dat deze informatie nuttig voor jou is? Op zowel het speelkleed als het buitenspeelkleed kun je een tekst laten borduren. De tekst komt schuin in één van de hoeken. De levertijd is 5-10 werkdagen en als de kleur heel erg belangrijk voor je is, kun je een staaltje opvragen.

Mochten er toch nog dingen niet duidelijk zijn, dan kun je ons altijd mailen op info@kidzimpulz.nl of bellen op 0627836393 (ma/di/do/vr van 9.30 tot 16.30 uur).KidZ ImpulZ levert de speelkleden al bijna 10 jaar

En om je verder gerust te stellen: wij verkopen deze speelkleden in grote getalen en al meer dan 9 jaar. Wij hebben eigenlijk alleen maar tevreden klanten (kijk maar eens op onze kiyoh beoordelingen op de website). . Wij hopen jou hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Mocht je nog vragen hebben, dan vernemen wij dat heel graag van jou en zullen wij deze met plezier beantwoorden!

 

var google_custom_params = window.google_tag_params; var google_remarketing_only = true; /* ]]> */