Hoe duurzaam is KidZ ImpulZ?

KidZ ImpulZ, leverancier van duurzame baby producten

KidZ ImpulZ ontwikkelt duurzame babyproducten

Natuurlijk wil je dat ook jouw baby producten zo duurzaam zijn als mogelijk is. En dat is best een uitdaging want de meeste artikelen voor baby’s en peuters gebruik je maar heel kort.
Wij bij KidZ ImpulZ vinden duurzame baby producten eigenlijk heel logisch en maken deze al vele jaren, maar niet iedereen weet natuurlijk wat er zo duurzaam is aan onze producten én ons productie proces,  daarom vertellen wij jou hier graag wat meer over hoe duurzaam KidZ ImpulZ nu eigenlijk is.

Made in Holland

Allereerst worden onze duurzame baby producten grotendeels in Nederland gemaakt : made in Holland. In onze eigen ateliers in het oosten van ons land werken onze naaisters aan jouw product.

Niet alleen belangrijk voor de lokale werkgelegenheid maar daarnaast scheelt het ook qua transport (en dus in de uitstoot van broeikasgassen) in vergelijking leveranciers die hun producten uit China laten komen. Ook kunnen we nu het productie proces goed controleren en sturen op het gebied van de gebruikte materialen en toegepaste productie technieken.

En ook onze hoofdvervoerder DHL draagt zijn steentje bij aan een duurzamere wereld. Op deze pagina van de DHL lees meer over hun bijdrage aan duurzaamheid.

Gekocht in Holland

Onze materialen zijn hoogwaardig en duurzaam, helemaal erop gericht om lang mee te gaan. Een mooie zware katoenen stof voor onze kinderfauteuils die wasbaar is in de wasmachine. Een oersterke nylon voor onze speelkleden, buitenspeelkleden aankleedkussen, boxkleden, zitzakken, kidz-zits, mulitloungers, boxzakken en tipi tentjes.
Wij kopen onze stoffen bij Nederlandse leveranciers, hierdoor zijn wij verzekerd van een constante kwaliteit en zijn wij flexibel in het aantal kleuren wat wij kunnen aanbieden. Ons schuim voor de stoeltjes komt van een grote schuimleverancier gevestigd in het noorden van Nederland (Avek).

Onze duurzame baby producten zijn gemaakt om lang mee te gaan!

De hoezen van al onze kinderfauteuils zijn afritsbaar waardoor je ze kunt wassen, wel handig met al kleine plakkerige peuterhandjes. Je kunt dus ook een nieuwe losse stoelhoes bestellen bijvoorbeeld als je het peuterstoeltje wilt gebruiken voor een 2e kindje of als er een ernstige vlek of beschadiging op is gekomen. Zelfs een los kussenhoesje of compleet los kussentje is bij ons gewoon na te bestellen. Hierdoor kun je jouw peuterstoeltje heel lang blijven gebruiken, vaak wel zo’n 3-4 jaar (of nog langer als je hem nog voor een 2e kindje gebruikt).

Het nylon wat wij gebruiken voor onze speelkleden, buitenspeelkleden, zitzakken, boxkleden, poefjes en mulitloungers is oersterk en kan bijna niet stuk. Deze stof heel goed is afneembaar dus dat scheelt wassen. Op bijvoorbeeld marktplaats zie je dan ook vaak onze producten aangeboden worden omdat ze onverwoestbaar zijn.

Onze duurzame baby producten zijn navulbaar

Wat onze producten heel duurzaam maakt, is dat onze aankleedkussen, zitzakken, zitpoefjes en multiloungers navulbaar zijn. Je kunt de vulling aanvullen, of compleet vervangen, maar hoe dan ook: hierdoor gaat jouw product eindeloos lang mee. Navullingen zijn er van 50 - 200 liter.

Zelf heb ik mijn speelkleed 12 jaar lang gebruikt, eerst als babykleed, erna als bescherming voor mijn peuter onder de glijbaan en de schommel, heel veel als picknickkleed en in de zomer als strandkleed, maar ook als plekje voor baby’s van vrienden die op bezoek kwamen én zelfs als “kleedje” voor de verkoop op Koningsdag!

De aankleedkussens zijn, ook nadat ze dienst hebben gedaan op de commode, nog prima te gebruiken als speelkussen of loungekussen voor binnen óf buiten.

In al onze producten waar polystyreen korrels in verwerkt zitten, hebben wij dubbele ritsen geplaatst om de inhoud te beschermen tegen grijpgrage kindervingertjes. Daarnaast zetten wij de buitenste rits er omgekeerd in zodat inventieve kids deze rits niet open kunnen krijgen in een onbewaakt moment.

Gerecyclede polystyreen korrels in onze duurzame babyproducten

De polystyreen korrels waarmee wij onze producten vullen zijn altijd recyclet. Piepschuim is namelijk voor 100% recyclebaar en dat is heel milieuvriendelijk omdat het niet veel energie kost.

Polystyreen korrels worden uit aardolie gemaakt. Officieel heet het EPS, 'geëxpandeerd polystyreen'. Dat 'expanderen', opblazen tot schuim, maakt piepschuim behoorlijk milieuvriendelijk: het bestaat voor maar 2 procent uit kunststof, de overige 98 procent is lucht. De korrels zijn heel goed recyclebaar. Het advies is wel om de oude korrels niet in de PMD zak te doen maar in te leveren bij de milieustraat. Wij gebruiken dus bewust recyclet korrels.


Duurzame babyproducten want multifunctioneel

Hergebruiken van baby artikelen die je al gekocht hebt, maar niet meer als zodanig gebruikt, vinden wij ook belangrijk. Daarom ontwikkelden wij voor het voedingskussen wat je toch al in huis had, een unieke voedingskussenhoes waarmee je van jouw voedingskussen in een handomdraai een loungekussen maakt voor jouw net geboren baby waar hij of zij heerlijk op kan liggen in de box of op de bank.

En onze Seat n sleep, multilounger is 3 producten ineen : poef, stoel en matrasje om op te spelen. In een handomdraai maak je er met het speciale hoeslaken een logeermatrasje van.

Kosten?

Als je ziet hoe lang je de KidZ ImpulZ producten gebruikt dan zijn ze hun geld meer dan waard, want het leven met een kindje is sowieso al duur genoeg. Wil je meer weten over wat een baby kost? Kijk dan op deze link van het Nibud waar je veel informatie kunt vinden.