Met Buurtmama's nooit meer eenzaam!

  • Geplaatst op
  • Door Lotte Vermorken
  • 0
Met Buurtmama's nooit meer eenzaam!

Wil je andere mama's leren kennen om ervaringen te delen en uit te wisselen? In deze blog vind je alle informatie.

Buurtmamas.nl, een matchingsite voor mama’s (to be) in je eigen buurt

Buurtmamas.nl is een matchingsite, maar dan speciaal voor zwangere vrouwen en mama’s. Aan de hand van je postcode kan je andere mama’s bij jou in de buurt vinden. Zo kun je ervaringen uitwisselen en – als je wilt – afspreken. Door de komst van je kleintje kan de klik met je vriendinnen veranderen. Maar het kan ook zijn dat je voor uitdagingen staat, die je graag wilt delen met mama’s die hier ook mee te maken hebben. Het is ongelofelijk waardevol om een mamavriendin in je buurt te hebben die hetzelfde doormaakt als jij.

Waarom kan je als mama wel eens eenzaam zijn?

Wist je dat ongeveer de helft van de mama’s zich wel eens eenzaam voelt? Als je moeder wordt, verandert je leven drastisch. Je leven draait dan opeens volledig om een baby. Je moet rekening houden met slaapjes, voedingen, krampjes en vieze luiers. Daarnaast heb je gebroken nachten. Je wereldje is klein en iets ondernemen een hele klus. Maar ook al je kindje ouder is, kan je leven eenzaam zijn. Misschien mis je een vriendin die dezelfde onzekerheden en uitdagingen ervaart. Het kan voor veel opluchting zorgen als je iemand met een vergelijkbaar verhaal vindt.

buurtmamaa


Vriendschap is een basisbehoefte

Vriendschap is één van de basisbehoeften in ons leven. Dat betekent dat het net zo belangrijk is als gezonde voeding en bewegen. Zonder vriendschap worden we eenzaam. Eenzaamheid is slecht voor onze gezondheid. Je bent daardoor gevoeliger voor depressies en voelt je vaker ongelukkig. Uit onderzoek blijkt tevens dat eenzaamheid je immuunsysteem verzwakt. Je bent vatbaarder voor ziektes zoals infecties. Je wordt er letterlijk breekbaar van. Het is best moeilijk om uit deze vicieuze cirkel te komen. Doordat je je zo slecht voelt, zijn de stappen om iets te ondernemen extra moeilijk.

Waarom is vriendschap zo belangrijk?

Genoeg negativiteit, want er is juist heel veel goeds te vertellen. Vriendschap versterkt jou, zowel mentaal als fysiek. Je wordt blijer en je immuunsysteem werkt beter. Je bent hiermee minder vatbaar voor ziektes en infecties. Daarnaast praat je met je vriendin over allerlei onderwerpen die jou bezighouden. Door je gevoelens, twijfels en onzekerheden te delen verlaagt de stress in je lichaam. Je voelt je gezien, begrepen en gesteund. In het bijzijn van een vriendin stijgt je zelfvertrouwen. Je leven krijgt er zelfs zin door én het vergroot je veerkracht. Zit het even tegen, dan kan je wel een stootje hebben.

buurtmamas

Wat brengt een mamavriendin in de buurt?

Misschien snap je nu dat je na de geboorte van je baby best een beetje down kunt zijn. Je bent druk met je kindje, hebt gebroken nachten en ziet je vriendinnen dus minder vaak. Maar ook als je kindje iets mankeert of als je als enige van je vrienden een baby hebt gekregen. Je voelt je minder gezien, gehoord en gesteund. Precies hier kan je iets aan doen. Een mamavriendin in de buurt zou nu heel welkom zijn. Iemand waar je even een kopje thee kunt gaan drinken of een stukje kunt wandelen. Met wie je jouw verhaal kunt delen en bij wie je erkenning vindt. Na zo’n ontmoeting voel je je vaak een stukje beter, heb je weer meer vertrouwen en moed om door te gaan.

Waarom Buurtmamas.nl?

Voordat ik, Lotte, Buurtmamas.nl eind 2020 introduceerde, richtte ik met mijn verloskundigenpraktijk (De Kei in Amersfoort) al een Mamacafé op. Daar ontstaan geregeld vriendinnenclubs. Ook in mijn praktijk koppel ik vrouwen aan elkaar, als ze daarvoor openstaan natuurlijk. Vrouwen die een kind met het downsyndroom verwachten, alleenstaand zijn of die nog maar kort in Nederland wonen. Ik geloof enorm dat je samen sterker bent en verder komt. En nu is Buurtmamas.nl er voor elke mama!Tot slot

Vriendschap heb je nodig, zowel mentaal als fysiek. Vele mama’s (to be) missen een vriendin in de buurt. Die vriendin waarmee je kunt kletsen over onderwerpen die jou nu juist bezighouden. Voel je niet meer alleen met je uitdagingen, want dat is zonde. Je bent tenslotte niet de enige! Ga naar Buurtmamas.nl en bekijk welke andere mama’s er bij jou in de buurt wonen. Via Buurtmamas.nl hebben al vele mama’s een mamavriendin gevonden.

Lieve groetjes,
Lotte Vermorken  Lotte van Buurtmamas

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bing