Lekker binnen spelen met je baby

  • Geplaatst op
  • Door Tiny
  • 0
Lekker binnen spelen met je baby

Het is weer kouder en natter en dan ga je niet zo snel naar de speeltuin of naar buiten met jouw kindje. Binnen spelen met een baby is ook leuk. Je wilt misschien meer dan alleen binnen spelen met baby, je wilt misschien ook dat hij of zij zich gaat ontwikkelen. En dat kun je spelenderwijs doen. Lees hier tips voor binnen spelen met baby.

Binnen spelen met een baby, wat kun je doen?

Wanneer je een kleintje in huis hebt kun je veel dingen doen. Is jouw baby nog heel klein en wil je graag met hem of haar spelen op de bank lekker dicht bij jou? Dan kun je bijvoorbeeld deze voedingskussenhoes gebruiken om je baby veilig naast jou op de bank te leggen en lekker te gaan spelen. Is jouw kindje wat groter dan kun je het op een speelkleed leggen waardoor hij warm en comfortabel ligt. Gebruik dan het speelkleed als zachte ondergrond om jouw baby te laten rollen, kruipen of zitten. Of ga lekker naast hem of haar liggen met een spiegel, of een leuke knuffel, succes verzekerd.

Een simpele en educatieve bezigheid voor kindjes is een (hand)tas leeg te laten halen. Iets leukers bestaat niet!En dan alles uitspreiden op het speelkleed en benoemen wat het is of op kleur laten leggen.

In de handige shopper neem je het speelkleed makkelijk mee als je ergens op visite gaat. Met name handig als je bij mensen op visite gaat die zelf (nog) geen kinderen hebben, zo heb jij altijd een veilig en vertrouwd speelplekje voor jouw kleintje bij de hand. Deze speciale tas is ook heel handig om het speelkleed in op te bergen of op te hangen als je het niet gebruikt.

Lekker spelen met dreumes

Wordt je kindje al wat groter? Dan wordt binnen spelen met een baby helemaal interessant. Zo wil je kindje graag op alles klimmen en klauteren. Gebruik dit handige kinderbankje. Hier kan je kindje zelf op "klimmen"en lekker zitten.

Ook wil een peuter graag met alles helpen, denk aan samen koken, schoonmaken of samen bezig zijn. Wil jij een boek lezen op de bank, koop dan zijn/haar eigen peuterstoeltje en zet het naast de bank. Geef je kindje een boekje en ga 'samen' lezen.

Een andere activiteit om lekker binnen te spelen met een baby is het maken van muziek. Probeer eens wat kleine muziekinstrumentjes te maken, zoals schudden met bekers waar rijst in zit. Ook een armband met belletjes doet het vaak goed, of met pollepels op pannen slaan.

Een leuke zak om bovenop te springen voor jouw peuter is deze zitzak . Hier kun je samen lekker op ploffen en boekjes lezen of ïk zie ik zie wat jij niet ziet" doen. Of je ploft languit op de seat n sleep die je kunt gebruiken als poef als matras en als stoel.

Je kunt je kind ook kleine dingetjes laten doen, bijvoorbeeld een papiertje naar de prullenbak laten brengen. Laat merken dat je reuze trots op hem bent als hij iets voor je doet, daarmee stimuleer je zijn zelfvertrouwen.

Jaaaa lekker binnen spelen in een tentje

Een ander tip voor lekker binnen spelen met je baby of peuter is het bouwen van een tent. Dreumesen vinden het leuk en spannend om een 'eigen' hut te bouwen waar hij of zij kan spelen. Een tafel of een paar stoelen en een laken / deken volstaan om een prachtige hut te bouwen. Wanneer de tafel in een hoek geschoven wordt zijn er minder ingangen en valt er minder licht in de hut.
Een fijn alternatief voor zelf een hut bouwen is een tipitent. Zo heeft je kindje zijn eigen huisje met raampjes en een deurtje om in te spelen. Het staat daarnaast ook nog eens leuk in de kamer en kan blijven staan als je gaat eten.

Speelgoed opbergen

Peuters vinden het ook heerlijk om (hoge) torens te bouwen om deze vervolgens weer met veel geluid om te laten vallen. Of denk eens aan het bouwen of in elkaar zetten van duplo.

Speelgoed, blokken en spiegeltjes kun je opbergen in deze handige boxzak. Zo heb je al het speelgoed bij de hand en kun je lekker binnen spelen met je baby.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bing