• Aankleedkussen Aqua standaard maat (70*50 cm)
 • Aankleedkussen Aqua standaard maat (70*50 cm)
 • Aankleedkussen Aqua standaard maat (70*50 cm)
 • Aankleedkussen Aqua standaard maat (70*50 cm)
 • Aankleedkussen Aqua standaard maat (70*50 cm)

Aankleedkussen Aqua standaard maat (70*50 cm)

Geen plaats op jouw commode voor een aankleedkussen XXL? Dan bestel je hem gewoon in het kleinere/standaard formaat. Op deze manier heb je dan toch de voordelen van dit zachte, stoere en comfortabele aankleedkussen.
Levertijd:
2-4 werkdagen
Beschikbaarheid:
Leverbaar
Reviews:
€59,00
Incl. btw

Daar is ie dan; een comfortabler, stoerder en zachter aankleedkussen in de leukste hippe kleuren.

Het kussen is gemaakt van nylon (gevuld met polystyreen korrels) hierdoor ligt het kindje bijzonder comfortabel en zal het veel rustiger blijven met aankleden en verschonen. Het materiaal is gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek. Het leuke is dat de aankleedkussens er zijn in maar liefst 25 kleuren dus er is er altijd eentje die bij jouw babykamer past! 

Achtergrond en ontwikkeling aankleedkussen

Het aankleedkussen XXL van KidZ ImpulZ. Waar komt het vandaan? Hoe maak je het schoon? En wat is er nu eigenlijk zo fijn aan ons aankleedkussen? Het aankleedkussen is ontwikkeld vanuit eigen ervaring. Mijn dochtertje was 8 maanden oud, nog lang niet zindelijk, maar het aankleedkussen was al veel te klein€¦. Waarom was er nu niet een groter aankleedkussen op de markt? En dan graag  ook een wat leuker en stoerder kussen in een kleur die wel bij mijn kinderkamer zou passen?

En zo begon de ontwikkeling..........:

 • We kozen voor nylon, makkelijk afneembaar, duurzaam en oersterk, en (niet onbelangrijk) verkrijgbaar in 25 leuke kleuren.
 • We kozen voor de vulling polystyreen korrels, omdat die zich goed naar het lichaam vormt en kinderen er zo graag op liggen.
 • We maakten het kussen navulbaar zodat je het ook nog voor een 2e of 3e kindje kunt gebruiken of in je huiskamer kunt leggen als loungekussen
 • De ovale middennaad zorgt ervoor dat het kindje in een natuurlijke holling ligt, het voorkomt rollen van het kindje en het zorgt ervoor dat de vulling op haar plaats blijft
 • We ontwikkelden een band voor om het aankleedkussen XXl om het €œrisicogebied€ te beschermen. De band (het ljikt op een grote haarband en zo schuif je hem ook om het kussen) is gemaakt van elastische badstof, zijn van dubbele stof gemaakt, is er in diverse kleuren en kan gemakkelijk in de wasmachine. Het leuke van de band is dat het stoere karakter van het aankeledkussen intact blijft en dat je hele leuke kleurcombinaties kunt maken van kussen en band. Kies je voor een neutrale kleur aankleedkussen dan kun je met een band het kussen aanpassen naar een jongetjes- of een meisjeskleur
 • Er zijn maar liefst 25 kleuren nylon (excl special edition kleuren). De kleuren kunnen enigszins afwijken van de daadwerkelijke kleuren. Dit heeft o.a. te maken met de (kleur) instelling van jouw scherm. Als je twijfelt over kleuren mail ons dan even en vraag om een/enkele  staaltje(s).

Voor iedereen die niet voldoende plaats heeft op de commode voor een XXL kussen, maken wij hetzelfde kussen maar dan in het standaard formaat van 70*50 cm.

Duurzaam

Doordat het aankleedkussen gemaakt is van nylon is het extreem duurzaam en gaat het eindeloos lang mee. Je hoeft dus niet (zoals bij de normale aankleedkussens van grote winkels) bij elk kindje weer een nieuw aankleedkussen te kopen.

Maten

Het kussen meet ongeveer 70 cm lang bij 50/55 cm breed. Daar het kussen flexibel is, is de maat ook flexibel.

TIP : Heb je bijvoorbeeld een gehandicapt kindje, wat langer verschoond moet worden dan maken wij de kussens ook op bijvoorbeeld 110 of 120 cm voor je!

Hele kleine baby? Of middennaad te diep?

Wij vullen de aankleedkussens altijd zo vol mogelijk, maar een enkeling vindt dat misschien niet prettig. Wij adviseren onze klanten vaker om een deel van de vulling (polystyreen korrels) eruit te laten lopen (vang ze op in een zak, dan kun jij het aankleedkussen altijd weer navullen). Hierdoor wordt het kussen minder dik en wordt de middennaad minder diep, waardoor het verschonen vaak weer gemakkelijker gaat. Wij adviseren je dit buiten te doen, bij voorkeur bij windstil weer, om het dwarrelen van de statische korrels te voorkomen.

Je kunt voor de eerste periode ook een handdoekje of hydrofiele luier in de naad leggen, waardoor het kindje iets meer 'omhoog' komt en het verschonen makkelijker gaat.

Onderhoud- en reinigingstips

 • Onze nylon producten zijn goed te reinigen met een vochtige doek met een beetje schoonmaakmiddel (maak het product niet door en door nat dat geeft kringen). Let op met billen (Sudo) creme.
 • Dettol Multi reiniger is een goed middel om de meest hardnekkige vlekken mee te verwijderen. FOTO dettol
 • Mocht je het kussen in de wasmachine willen reinigen dan kan dat, maar laat dan wel de korrels eruit lopen en bescherm het kussen door het in een kussensloop te doen.


NB Zorg er altijd voor dat na de behandeling met water, het kussen VOLLEDIG droog is. Let hierbij op dat het kussen van buiten al droog kan aanvoelen, maar binnen nog best vochtig zou kunnen zijn. Dus niet te snel opvouwen en opbergen. Wij adviseren om de kleden meerdere dagen uitgespreid te laten drogen zodat ook de vliesvulling van binnen helemaal droog is. Voor alle stoffen dus ook voor nylon geldt, dat er schimmelplekken ('het weer") op/in kunnen komen indien je het kleed te vroeg (en dus nog vochtig) opbergt.

Voor alle textiel geldt, dus ook voor nylon, dat het weer in het product kan komen als je deze te vochtig opbergt of in een vochtige ruimte (bijvoorbeeld schuur of kelder) bewaart

Algemene schoonmaaktips

Een gewoon sopje of de Dettol Multi reiniger spray werkt uitstekend. Eventueel kun je een schuursponsje gebruiken om hele erge vlekken eruit te krijgen.

Navulling

De polystyreen bolletjes zijn gevuld met lucht en "pletten" na regelmatig gebruik, afhankelijk van intensiteit en gewicht van het kindje. Je kunt bij ons daarom ook navullingen bestellen via de website (vrijwel tegen kostprijs).

Let op: de rits van het aankleedkussen XXL/zitzak zit er omgekeerd in. Dit is correct en dient om te voorkomen dat grijpgrage kinderhandjes aan de rits gaan zitten en proberen deze open te krijgen. Het beste kun je met je nagel proberen achter de rits te komen en deze zo voorzichtig openen. Een andere methode is om, door de stof heen, het lipje van de rits te pakken en op deze manier de rits een stukje te openen, waarna je er gemakkelijk van binnenuit bij kunt. Op die wijze kun je het aankleedkussen of de zitzak dan gemakkelijk bijvullen. Wij adviseren om dan de opening van de zak in de opening van het aankleedkussen te doen en de korrels er zo in te schudden. Doe dit bij voorkeur wel buiten en bij windstil weer, want de korrels dwarrelen gemakkelijk in het rond.

Specificaties:
Materiaal: nylon gevuld met polystyreen korrels
Afmetingen: 70*50/55 cm (het kussen is flexibel, de maten dus ook)
Afwerking: rits aan onderzijde voor navullen
Onderhoud: volchtige doek
Kleuren: 25 kleuren0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Bing