Onderhoud

Weg met zoete printjes en lieve plaatjes: de KidZ ImpulZ collectie is gewoon stoer, cool en heel handig!

Onderhoud- en reinigingstips & gewichten

Nylon Producten 

Onze nylon producten zijn goed te reinigen met een vochtige doek met een beetje schoonmaakmiddel (maak het product niet door en door nat dat geeft kringen). Let op met billen (Sudo) creme. Dettol Multi reiniger is een goed middel om de meest hardnekkige vlekken mee te verwijderen.  De boxkleden en speelkleden zouden, op eigen risico, ook in de wasmachine kunnen maar wij adviseren deze dan wel altijd in een hoes (kussensloop of dekbedovertrek) te doen en op maximaal 40 graden te wassen. Het kleed mag nooit in de droger. Buitenspeelkleden kunnen niet in de wasmachine. 

NB Zorg er altijd voor dat na de behandeling met water, het speel- of boxkleed VOLLEDIG droog is. Let hierbij op dat het kleed van buiten al droog kan aanvoelen, maar binnen nog best vochtig zou kunnen zijn. Dus niet te snel opvouwen en opbergen. Wij adviseren om de kleden meerdere dagen uitgespreid te laten drogen zodat ook de vliesvulling van binnen helemaal droog is. Voor alle stoffen dus ook voor nylon geldt, dat er schimmelplekken ('het weer") op/in kunnen komen indien je het kleed te vroeg (en dus nog vochtig) opbergt. 

Voor alle textiel geldt, dus ook voor nylon, dat het weer in het product kan komen als je deze te vochtig opbergt of in een vochtige ruimte (bijvoorbeeld schuur of kelder) bewaart.  Ook voor onze buitenspeelkleden geldt hetzelfde advies. Deze zijn speciaal voor buiten ontwikkeld en zijn door de bizonyl onderlaag volledig water en vuil afstotend. De bovenkant echter is van nylon (textiel) en hiervoor geldt wederom dat het erg belangrijk is het kleed niet vochtig op te bergen maar alvorens op te vouwen volledig te laten drogen. 
TIP: mocht er onverhoopt toch schimmelvlekken in jouw product zijn gekomen zou de de volgende tip kunnen uitproberen: gekleurde katoenen, linnen, wollen, zijden en synthetische stoffen dept u royaal met een oplossing van water met zout (5%) en spoelt u vervolgens na in een handwarm sopje.

Algemene schoonmaaktips

De HG spray 'tuinmeubel kracht reiniger' en de Dettol Multi reiniger werken, na onze testen, redelijk goed, samen met een schuursponsje, om de meeste vlekken er uit te krijgen. 

Aankleedkussen, zitzak, seat 'n sleep

Aankleedkussens XXL, zitzakken en seat 'n sleeps kunnen niet in de wasmachine doordat deze gevuld zijn met polystyreen korrels. Gebruik hiervoor een vochtig doekje met wat schoonmaakmiddel (en evt een schuursponsje) of de Dettol Multi-spray (en eventueel een schuursponsje) en laat vlekken niet te lang intrekken, en let op met billen (Sudo) crème. Een badstof hoes of band (ook via de website te bestellen) beschermt het aankleedkussen in het risicogebied. Mocht je het aankleedkussen (of zitzak, seat 'n sleep) perse willen wassen, dan dien je vooraf aan het wassen de korrels eruit te laten lopen en adviseren wij de hoes in een kussensloop te wassen (max 30-40 graden) om beschadigingen te voorkomen. Laat het aankleedkussen daarna heel goed drogen (vanbinnen en vanbuiten) alvorens het weer te vullen met de korrels. 

Overige materialen

Special Edition aankleedkussens XXL

Aankleedkussens XXL gemaakt van zilver, goud, delfts blauw of delfts rood kun je het beste gewoon reinigen met een vochtig doekje, eventueel met wat niet agressief schoonmaakmiddel (groene zeep). Deze hoezen mogen absoluut niet in de wasmachine, of afgenomen worden met een schuursponsje of alcohol.

Katoen, badstof

Peuterstoeltje, -bankje, sack 'n seat, feed 'n sleep, hoezen en banden

Katoen en badstof kan in de wasmachine op 30 graden, Niet in de droger doen met het oog op krimp en vaal worden (zeker de hoesjes van de stoeltjes zijn hier gevoelig voor).

Navulling

De polystyreen bolletjes zijn gevuld met lucht en "pletten" na regelmatig gebruik, afhankelijk van intensiteit en gewicht van het kindje. Je kunt bij ons daarom ook navullingen bestellen via de website (vrijwel tegen kostprijs).

Navulling voor aankleedkussens XXL, zitzakken en seat 'n sleeps is te bestellen via de website. Let op: de rits van het aankleedkussen XXL/zitzak zit er omgekeerd in. Dit is correct en dient om te voorkomen dat grijpgrage kinderhandjes aan de rits gaan zitten en proberen deze open te krijgen. Het beste kun je met je nagel proberen achter de rits te komen en deze zo voorzichtig openen. Een andere methode is om, door de stof heen, het lipje van de rits te pakken en op deze manier de rits een stukje te openen, waarna je er gemakkelijk van binnenuit bij kunt. Op die wijze kun je het aankleedkussen of de zitzak  dan gemakkelijk bijvullen. Wij adviseren om dan de opening van de zak in de opening van het aankleedkussen te doen en de korrels er zo in te schudden. Doe dit bij voorkeur wel buiten én bij windstil weer, want de korrels dwarrelen gemakkelijk in het rond.

De inhoud van de diverse producten is als volgt:

Aankleedkussen XXL - 50 liter

Zitzak S - 280 liter
Zitzak M - 330 liter
Zitzak L - 380 liter

Gewichten

Hierbij wat gewichten als referentie.

Aankleedkussen: +/- 1,5 kg

Speelkleed L : ruim 3 kg

Buitenspeelkleed XL : +/- 6 kg